Facebook

Welkom bij Cultuurnetwerk Weesp

Welkom bij Cultuurnetwerk Weesp! Sinds dit jaar is Weesp officieel onderdeel van Amsterdam. Dat betekent een hoop veranderingen, maar ook dingen die hetzelfde blijven. Een daarvan is het culturele leven in Weesp. Al voor de fusie met Amsterdam was er een levendig en uitgebreid cultureel leven in Weesp, met eigen theaters, filmhuis, prachtige locaties als de Van Houtenkerk en Synagoge Weesp waar exposities, lezingen en muziekoptredens verzorgd werden, een bibliotheek en zelfs een eigen museum! Daarnaast biedt Weesp een thuis aan talloze makers en cultuuraanbieders. 

Cultuurnetwerk Weesp is geboren vanuit het doel van de gemeente Weesp om de gehele cultuursector van Weesp en Driemond te verbinden, verbreden, versterken en verdiepen. Wij willen inspireren, informeren en faciliteren. De gemeente Amsterdam/Weesp is facilitator, geen belanghebbende of verantwoordelijke. Het Cultuurnetwerk Weesp spant zich in om de fusie van Weesp en Amsterdam op kunst- en cultuurgebied zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen, maar vooral om alle makers en locaties in onze vestingstad met elkaar in contact te kunnen brengen op een open en toegankelijke manier, wat resulteerde in deze online plek. 

Voor en door wie?

Het Cultuurnetwerk Weesp staat open voor belanghebbenden en uitvoerenden, maar ook voor degenen die actief zijn in het onderwijs, bedrijfsleven of voor het maatschappelijk welzijn. We kijken naar elkaar en anderen voor inspiratie en ideeën.

Hoe werken we als Cultuurnetwerk Weesp?

  • We hebben een kerngroep gevormd, bestaande uit ca. 8 vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuursector met veel ervaring, kennis en relevante netwerken. 
  • De vertegenwoordigers worden gekozen door de kerngroep op persoonlijke titel en vertegenwoordigen hun achterban in breedste zin, dus niet hun eigen specialisme of werkgever. Het voorzitterschap wordt – waar mogelijk – verzorgd door een neutraal persoon. 
  • Zorgt ervoor dat de culturele organisaties en belanghebbenden elkaar makkelijk kunnen vinden, zich kunnen verenigen en versterken.
  • Biedt een platform voor culturele activiteiten vanuit diverse kunstdisciplines: culturele podia en instellingen, theater, dans, muziek, beeldende kunst, kunsteducatie, erfgoed enzovoorts. 
  • Het Cultuurnetwerk Weesp organiseert – zo mogelijk twee keer per jaar – bijeenkomsten, gebaseerd op een actueel thema om belangstellenden bij elkaar te brengen, om kennis met elkaar te delen en te netwerken.                                                                                               

Verbinden en samenbrengen

Verbinding en vindbaarheid

Deze website is in het leven geroepen om vooral zichtbaar te maken wat er in Weesp allemaal te vinden is. Op dit online platform kunnen makers en aanbieders elkaar vinden, maar ook het publiek kan hier kennismaken met het rijke culturele leven van Weesp en Driemond.

Op deze site vind je betrokken cultuurmakers die in en rond Weesp werken. We zijn geen agenda, daar zijn andere sites voor. Wij bieden een plek waar makers, aanbieders en publiek elkaar kunnen vinden. Om samenwerkingen te vergemakkelijken én gevonden te worden door publiek, wat misschien precies naar die ene kunst- of muziekvorm of juist dat soort theater-, museum of cultureel erfgoedactiviteit op zoek was! 

Voor en door de makers en aanbieders

Hier kunnen makers en aanbieders elkaar vinden, maar ook het publiek kan hier kennismaken met het rijke culturele leven van Weesp. Er zullen door de fusie met Amsterdam uiteraard ook nieuwe verbindingen ontstaan, maar wij willen vooral zichtbaar maken wat er in Weesp al te vinden is.

Kijk rustig even rond, maar lees vooral HIER even verder wat deze site voor jou als cultuurmaker kan betekenen!