Facebook

Missie & visie Cultuurnetwerk Weesp

Cultuurnetwerk Weesp (CNW) is geboren vanuit het doel van de voormalige gemeente Weesp om de gehele cultuursector van Weesp (en sinds kort ook Driemond) te verbinden, verbreden, versterken en verdiepen. Daarbij willen wij graag inspireren, informeren en faciliteren.

Voor wie?

CNW is de vraagbaak voor iedereen die actief is in of belangstelling heeft voor Kunst en Cultuur, maar ook voor degenen die werkzaam zijn in het onderwijs, bedrijfsleven of voor het maatschappelijk welzijn. We kijken naar elkaar en anderen voor inspiratie en ideeën en leggen waar nodig de verbinding.

Wat we doen

  • Zorgt ervoor dat culturele organisaties, kunst- en cultuurmakers en belangstellenden elkaar makkelijk kunnen vinden, zich kunnen verenigen en versterken.
  • Biedt een platform aan zoveel mogelijk kunstdisciplines: beeldende en podiumkunsten, educatie en de beschikbare locaties hiervoor.
  • Heeft een kerngroep bestaande uit acht vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuursector met veel ervaring, kennis en relevante netwerken.
    • Vertegenwoordigers worden gekozen door de kerngroep op persoonlijke titel en vertegenwoordigen hun achterban in breedste zin, dus niet hun eigen specialisme of werkgever.
    • Het voorzitterschap wordt – waar mogelijk – verzorgd door een neutraal persoon.

Onze website

Onze website is een plek waar de diverse disciplines op het gebied van kunst en cultuur zich kunnen profileren. Zodat we elkaar makkelijk kunnen vinden, maar ook om andere belangstellenden op de hoogte te brengen over het brede aanbod in Weesp. Belangrijke ontwikkelingen, die iedereen aangaan op het gebied van kunst en cultuur, belichten we in de CNW Nieuwsbrief. Specifieke, sectorgebonden informatie, wordt uiteraard gewoon gedeeld via de reguliere communicatiekanalen. Denk daarbij aan ondersteuningsmaatregelen of subsidieregelingen bijvoorbeeld.

N.B. We zijn dus ook geen agenda voor de ‘cultuurmakers’. Die gegevens vind je op de eigen websites en speciale programma-sites. Iedereen is ook zelf verantwoordelijk voor de juistheid van die gegevens.

CNW-bijeenkomsten

Minimaal twee keer per jaar organiseert het CNW een netwerkbijeenkomst, met als doel om alle cultuurmakers en belangstellenden bij elkaar te brengen, om kennis met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Lees meer hierover in ……

Op de hoogte blijven van bijeenkomsten en ander relevant nieuws voor cultureel Weesp en Driemond?

Schrijf je dan hier in voor de Cultuurnetwerk Nieuwsbrief

Is er geen nieuws? Dan ook geen nieuwsbrief! zo houden we onze mails lekker overzichtelijk. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

juli 25, 2022