Facebook

Over Cultuurnetwerk Weesp

Onze missie en visie

Cultuurnetwerk Weesp (CNW) is geboren vanuit het doel van de voormalige gemeente Weesp om de gehele cultuursector van Weesp te verbinden, verbreden, versterken en verdiepen. Daarbij willen wij graag inspireren, informeren en faciliteren. De gemeente Weesp was facilitator, geen belanghebbende of verantwoordelijke. Het CNW heeft zich ingespannen om de fusie van Weesp en Amsterdam op kunst- en cultuurgebied zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. Inmiddels zijn wij verheugd dat we ook Driemond tot ons verzorgingsgebied mogen rekenen.

Voor wie?

Het CNW staat open voor belanghebbenden en uitvoerenden, maar ook voor degenen die actief zijn in het onderwijs, bedrijfsleven of voor het maatschappelijk welzijn. We kijken naar elkaar en anderen voor inspiratie en ideeën.

De organisatie

  • Zorgt ervoor dat culturele organisaties en belanghebbenden elkaar makkelijk kunnen vinden, zich kunnen verenigen en versterken.
  • Biedt een platform voor culturele activiteiten vanuit diverse kunstdisciplines: culturele podia en instellingen, theater, dans, muziek, beeldende kunst, educatie, enzovoorts.
  • Heeft een kerngroep bestaande uit acht vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuursector met veel ervaring, kennis en relevante netwerken.
    • Vertegenwoordigers worden gekozen door de kerngroep op persoonlijke titel en vertegenwoordigen hun achterban in breedste zin, dus niet hun eigen specialisme of werkgever.
    • Het voorzitterschap wordt – waar mogelijk – verzorgd door een neutraal persoon.

Onze website

Onze website is bedoeld om de diverse disciplines op cultureel en kunstgebied te verbinden. Zodat men elkaar kan vinden en op de hoogte is van het cultuuraanbod in Weesp en Driemond. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultuur, in de breedste zin van het woord, worden door middel van de nieuwsbrief aan de sector bekendgemaakt.

CNW-bijeenkomsten

Minimaal twee keer per jaar organiseert het CNW een bijeenkomst, met als doel om alle belangstellenden bij elkaar te brengen, om kennis met elkaar te delen en te netwerken.

Op de hoogte blijven van bijeenkomsten en ander relevant nieuws voor cultureel Weesp en Driemond?

Schrijf je dan hier in voor de Cultuurnetwerk Nieuwsbrief

Is er geen nieuws? Dan ook geen nieuwsbrief! zo houden we onze mails lekker overzichtelijk. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

december 13, 2021